Текіла добре поєднується з яблучним, апельсиновим, томатним соком. Гурмани рекомендують срібну текілу вживати з фрешами з цитрусових фруктів, а золоту – з яблучними або томатними фрешами. Спосіб приготування простий: одну частину текіли змішати з 2-3 свіжоприготованого фрешу.
Крім самого напою потрібні сіль і часточка лимона. Сіль насипають на ліву руку між великим і вказівним пальцем. Її злизують з долоні, одразу ж запивають текілою і закушують лимоном (а в ідеалі – лаймом). Перекидати чарку текіли потрібно швидко, залпом.
Закушувати текілу можна м’якими сирами, м’ясною нарізкою, печерицями та оливками. Усі ці страви бажано приправляти гострими спеціями або соусами. Наприклад, мексиканці закушують текілу своїм національним соусом Сальса.