Факт: людям, які страждають на часткову непереносимість лактози або лактазну недостатність, лікарі рекомендують замінити молочні продукти на кисломолочні, такі як йогурт, кефір, сметану. Це необхідно для того, щоб організм отримував білок та кальцій у межах встановленої норми.Apr 13, 2020
У сметані та сирий рівень лактози варіюється в межах від 2,5 г до 3,2, в сирах – 2 г, а в вершковому маслі – не більше 0,6.
Без побоювань можна їсти кисломолочні продукти – Йогурт, кефір, ряжанка. Лактоза у цих продуктах вже перероблено молочнокислими бактеріями. Тверді сорти сиру також можна їсти. У деяких випадках лікар може призначити препарати – замінники лактази, які допомагають засвоювати. лактозу з молока і молочних продуктів.
Людям з непереносимістю лактози сир та сир можна, можливо Використовувати спокійно і навіть не треба шукати спеціальних безлактозних варіантів цих продуктів. З огляду на особливості технології виробництва лактози у них настільки мало, що жодних шкідливих наслідків не може бути.