Швидко розморозити рибку можна помістивши її в ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15° до +20°.Jul 29, 2020
Проста інструкція з розморожування риби З морозилки дістаньте рибу, не виймайте її з вакуумної упаковки. Візьміть тарілку і викладіть у неї продукт. Помістіть рибу на нижню полицю холодильника (температура – від 0 до 5°C) і залиште на ніч. Якщо температура в холодильнику вища за 5°C, достатньо буде і 6 годин.
Не розморожуючи, можна приготувати порційне філе горбуші, відправивши його з морозилки на сковороду. Якщо йдеться про цілу тушку великого лосося, то спосіб не підійде. Стейки, філе, рибну нарізку перед обсмажуванням в олії або на грилі краще розморожувати.
На відміну від цілої риби, філе і рибу цінних порід краще розморожувати без води, при кімнатній температурі. Для цього достатньо 7-10 хвилин. Заморожене рибне філе потребує мінімальної обробки – його достатньо очистити від забруднень і промити.