Шен пуер – класичний китайський чай, створений шляхом постферментації, тобто дозріває вже після виготовлення. Дозрівання шен пуера відбувається за рахунок мікробної ферментації, в якій головну роль відіграють плісняві гриби, які називаються Aspergillus acidus.25-Dec-2020
Шен пуер виявляє очищувальну дію, покращує травлення, дуже добрий після прийому важкої, жирної їжі. Крім того, Шен пуер нормалізує обмін речовин та сприяє схуднення. Шен пуер – це чай, який бадьорить, освіжає та зігріває.
Чай пуер ділять на два сорти: шу пуер (чорний) та шен пуер, обидва види виготовляють з однакової сировини, але властивості готового напою, колір, аромат та смак відрізняються. Якщо говорити про відмінності у двох словах: то шу пуер – це штучна ферментація, а шен пуер – це природна ферментація.
Шен Пуер має своєрідне смаком, в якому присутня кислинка і трохи солодкого післясмаку. Якщо Шен Пуер перетримати при заварці, він почне відчутно гірчити. Смак Шу Пуера важче, але м'якше. Він не кислить і не гірчить, у ньому зовсім немає насолоди.