У насінні чиа багато кислот омега-3 та омега-6, які повинні бути присутніми в раціоні щодня. Жирні кислоти омега-3 важливі для серця і знижують рівень холестерину, також про них пишуть, що вони допомагають зменшити біль навіть при артриті.
Насіння Чіа Харчові волокна в насінні чиа на 85% складаються з нерозчинних волокон та на 15% з розчинних. Коли чиа контактують із водою, вони утворюють гель. У кишечнику це може допомогти пом'якшити стілець та полегшити його спорожнення.
Шкода насіння чиа спостерігається при паралельному прийомі аспірину, тому що рослина розріджує кров. Крім того, з обережністю його слід вживати гіпотонікам. Насіння чиа знижують кров'яний тиск. У жодному разі не можна вживати препарат, якщо спостерігається алергічна реакція при його використанні.