У дитини починається нудота, блювання, головний біль, стілець – частий та рідкий, температура тіла підвищується. Хвороба триває від двох діб до тижня і в переважній більшості випадків закінчується одужанням.
У більшості випадків ознаки харчової інтоксикації проходять протягом 1-10 днів, але в деяких випадках може бути більше. Симптоми норовірусної інфекції проявляються протягом 12-48 годин після зараження. Зазвичай вони припиняються за кілька днів.
Якщо дитина не вирвав сам, можна дати йому склянку чистої кип'яченої води кімнатної температури, а потім викликати блювоту, натиснувши на корінь язика. Далі хворому потрібно забезпечити спокій, дати сорбент (Ентеросгель, Смекту), напувати розчинами для регідратації. При високій температурі можна дати жарознижувальне.
При своєчасному та кваліфікованому лікуванні харчове отруєння проходить за 3-7 днів. Лікування харчових інфекцій потребує невідкладної допомоги кваліфікованого спеціаліста.