Відповідь на нього дуже проста: для пом’якшення продукту достатньо додати в один літр напою 3 – 5 грамів декстрози. Це приблизно одна чайна ложка.
Скільки грам декстрози (глюкози) на літр пива потрібно для карбонізації? Обсяг необхідної сировини залежить від сорту пива, що вариться. Середня оптимальна кількість глюкози для пива становить 9 грамів на 1 літр напою.
Декстроза для пом’якшення самогону . 1) Щоб пом’якшити вже готовий самогон, потрібно додати 5 гр. декстрози на літр 40% напою.
10-35 мл розчину глюкози або декстрози. При використанні порошку або таблеток, їх можна розвести у воді або самогоні. На 100 мл води беруть 2-3 г декстрози. Якщо вирішили всипати прямо в самогон, то важливо не переборщити (приблизно 1-2 гр.