Зерновим називається віскі, виготовлений з будь-яких злаків, крім ячменю.
Однозерновий віскі виготовляється на одній віскікурні з зерновий суміші, до якої можуть входити ячмінь, пшениця, кукурудза, жито та інші зернові культури. Купажований віскі роблять шляхом змішування одного або більше односолодового та однозернового віскі з різних дистилерій.
Зерновий віскі – це віскі, що виробляється не з ячменю, а з інших типів зерна, або суміші різних зернових. Сьогодні зернові віскі переважно містять пшеницю. Зерновий віскі можна дистилювати у перегінних кубах у вигляді колон, і при більшій фортеці, але він містить менше ароматів.
В основі – тільки ячмінний спирт, а в купажованому – ще й зернові (що робить його значно дешевшим). якість купажованого віскі дещо гірше, ніж у односолодового, але не обов'язково, що його смак буде гіршим. Навпаки, у хорошому алкоголі, він може виявитися менш в'язким і м'якшим.