Цей продукт містить магній, фосфор, калій, натрій, кальцій, фтор та вітамін А. Під час термічної обробки деякі властивості молока посилюються, тому згущене молоко благотворно впливає на зір і зміцнює кістки.Mar 15, 2018
Оптимальна порція продукту – до 3 столових ложок день. Маючи високу калорійність згущене молоко є забороненим продуктом для раціону людей із зайвою вагою. У згущеному молока багато цукру, тому її надмірне вживання може згубно впливати на зубну емаль і рівень цукру в крові.
У вареному згущеному молоці є такі мінеральні речовини як калій, кальцій, хлор, фосфор, натрій, сірка, мідь, магній, цинк, марганець, фтор, йод, селен, кобальт. Серед вітамінів, що входять до складу вареного згущеного молока вітаміни A, B (B1, B2, B5, B6, B12), C, D, E, H, PP, холін, бета-каротин.
Згущене молоко можна вживати як самостійний продукт, використовувати як соус до млинців, сирників, оладок, як крем — для різних тортів і десертів без випічки. Можна додавати згущене молоко у чай та каву.