– Мінерали – кальцій, магній, селен, цинк, йод, залізо, фосфор; – Вітаміни – A, B2, ніацин (B3), B6, біотин, B12, D, фолієва кислота; Яєчню корисно їсти вранці, щоб заповнити баланс білка. Часто її їдять на сніданок саме спортсмени для підтримки м'язів у тонусі.
У смажених яйця є вітамін А, селен, сірка та цинк. У сукупності вони сприятливо впливають на зір, допомагають прискорити всі відновлювальні процеси. Також яйця сприяють оновленню крові та допомагають підвищити гемоглобін. Поживні компоненти активно виробляють колаген.
Якщо є яйця частіше це може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, що загрожує проблемами в роботі серцево-судинної системи, стверджують вчені. У дослідженні американських учених взяли участь 30 тисяч людей, дані збиралися 17 років.
З'ясувалося, що при поглинанні яєчного білка калорії спалюються набагато швидше, а організм отримує поживні речовини та енергію. Почуття насичення від такого сніданку сприяє тривалому стану бадьорості та концентрації уваги. Вчені також довели, що яйця не є "важкою" їжею.