Чим корисні ягоди брусниці?

Свіжі ягоди брусниці та її сік корисні за авітамінозів, гастритів зі зниженою кислотністю шлункового соку, за підвищеного артеріального тиску. Напій із брусничним соком застосовують у разі застуди, загальної слабкості, грипу, головного болю, закрепів. Відвар із ягід добре втамовує спрагу за підвищеної температури.

У народній медицині застосовують також ягоди брусниці. Ними лікують туберкульоз легенів, гастрити зі зниженою кислотністю, ревматизм. Відвар ягід (морс) добре допомагає за гарячкових станів. Сік корисний за зниженого артеріального тиску, а свіжі ягоди полегшують стан хворих за клімактеричних неврозів.

Кому не варто їсти багато брусниці Якщо в гіпертоніків ягоди знижують високий артеріальний тиск, то в тих, хто й так схильний до низького, брусниця може спричинити навіть непритомність. Не варто їсти багато брусниці людям із підвищеною кислотністю шлунка та нездоровою печінкою. А ось брусничний лист не має протипоказань.

Чинить брусниця й антисклеротичну дію. Вона зміцнює стінки судин, серцевий м’яз, її потрібно їсти хворим на гіпертонію, ішемічну хворобу серця та ревматизм. Брусницю широко застосовують не тільки в лікувальних цілях і харчуванні, а й у косметології.

Related Post

Де розмовляють лахнда?Де розмовляють лахнда?

Західнопанджабські мови або лахнда – гіпотетична група індоарійських мов, поширених здебільшого на північному заході та в центральній частині Пакистану, а також у деяких районах Індії та Афганістану. Сіндхі (деванагарі: सिन्धी,