95% – яйця, молоко і молочні продукти; 90-70% – риба (особливо тріска) і м’ясо (курка, яловичина); 70-40% – борошняні продукти; 60-30% – злаки, рис, горіхи, овочі та бобові.
Як заповнити нестачу
- щодня в раціоні має бути присутня молочна і кисломолочна їжа;
- м’ясо та рибу також потрібно вживати щодня, але готувати їх краще на парі, запікати або тушкувати, подавати із зеленню;
- 50 грам горішків і насіння на добу сприяють збагаченню незамінними амінокислотами в будь-якому віці;
Оскільки амінокислоти – це складові частини білка, то й містяться вони переважно в білкових продуктах. Лідерами за кількістю незамінних амінокислот є яйця, молочні продукти, м’ясо та риба.