Для приготування крему нам потрібні саме сирні вершкові сири. Плавлені тут не підійдуть. Найпопулярнішими серед них є Філадельфія, Маскарпоне, Альметте та у нашому регіоні польський вершковий сир Лачати. З усіх цих сирів виходить чудовий крем – чиз.
Насправді так і є – це сирний сир з додаванням вершків. При приготуванні крем-чиза всі ці види сирів відмінного підходять, але за умови, що сир підібраний правильно, має потрібну жирність та консистенцію. Представлені види сирів відносяться до свіжих – не витриманих.
Як б це не звучало дивно, але сир можна використовувати для приготування смачного крему для кондитерських виробів Але сир повинен бути сирнийбез будь-яких добавок. Простий сирний, вершковий сир.
Вибирайте ніжний сир для заміни вершкового сиру, а не зернистий. Для заміни жирних сирів можна додати до сиру сметани або вершків, а у випадку з Рікотто можна нічого не додавати. Сметана і йогурт підходять як заміни вершкового сиру лише для соусів.