Щоб картопля вийшла такою, якою вона має бути, слід знати кілька тонкощів. Чому картопля фрі не хрумка? Найчастіша причина цього – непрогріта олія. Тому не поспішайте або використовуйте фритюрниці з індикатором. Mar 12, 2020
Змастіть дно сковороди тонким шаром олії та нагрійте на середньому або сильному вогні. Викладіть картоплю фрі на сковороду одним шаром. Залиште його на 1-2 хвилини (залежно від товщини/бажаної хрусткої скоринки), потім переверніть, перемішайте і смажте ще 1-2 хвилини, поки він не стане гарячим, золотистим і хрустким.
Досвідчені кулінари знають, що далеко не всі сорти картоплі підходять для смаження. Саму апетитну і хрумку скоринку дають коренеплоди з рожевою і жовтою шкіркою, тому що в них менше крохмалю. Саме через високий вміст цієї речовини картопля не виходить рум'яним і хрустким.
Найкращий варіант – ставити лоток прямо в паперовий пакет або зробити невеликі отвори у картонній кришці контейнера для виходу пари. Солимо картопля фрі перед упаковкою: сіль поглинатиме частину водяної пари від гарячої страви, та картопля залишиться хрустким та смачним.