Класичні аперитиви Міцний алкоголь з гірким або трав'яним профілем, наприклад, абсент, бехеровка, зубровка. Анісові настоянки – французькі перно, пастис, грецька узо, турецька горілка раку. Бітери «Кампарі» та «Апероль» із гірким цитрусово-трав'яним смаком. Джин та коктейлі на його основі з додаванням лимонного соку.
До відома! Аперитивом можуть бути будь-які напої, що подаються або у складі коктейлів, або в чистому вигляді. Винятком може бути херес, який найкраще подати як основне вино за обідом чи вечерею. Щодо закусок, то вони мають бути не дуже ситними, щоб у гостей не зник апетит.
Найчастіше аперитиви подають на підносі, накритому серветками. Саме на ньому і виставляються охолоджені напої, за бажанням з кубиками льоду і зауважте, у невеликих кількостях, спеціально для того, щоб напій не пиячив гостя, а надавав йому більше впевненості в собі, спілкуванні з іншими людьми та обстановці.