Кава в зернах вищого ґатунку виробляється виключно з арабіки. Це не випадково: вона завжди рівномірно обсмажується, має чудовий колір зерен з матовою або блискучою поверхнею, дає багатий смак із тонким ароматом. Щодо першого гатунку, то він може вироблятися як з арабіки, так і з робусти.
У чому принципова різниця між кава в зернах і мелену каву Кава в зернах можна зберігати довше, ніж мелений. Аромат меленої кави швидко вивітрюється після розкриття упаковки, а зерна випромінюють аромат у момент помелу. Зерновий кава можна помолоти так, як потрібно для конкретного способу приготування.
Огляд найкращих сортів кави
- 1 Кава Проджект – Світ Чоколейт Дізнатись детальніше …
- 2 Кава Проджект – Ефіопія Сідамо Дізнатись детальніше …
- 3 Кава Проджект – Куба Серрано Лавадо Дізнатись детальніше …
- 4 Більше Кава – Бразилія КоліКолі Дізнатись детальніше …
- 5 Джаст Кава – Бразилія Рамос …
- 6 Lavazza – Qualita Oro. …
- 7 Paulig – Arabica. …
- 8 Jardin – Crema.
Мелену каву – це масовий кава і тому він зазвичай значно дешевше зернового кава. У пачку йдуть комерційні сорти з дуже невиразним смаковим та ароматичним профілем. У однорідній масі фабричного помелу важко оцінити якість використаної сировини.