Вона є складним ефіром і має відверто суперечливі якості. Головне, що про неї слід знати, так це те, що вона спотворює смак крупи, а також ускладнює її засвоєння шлунком під час їди. Позбутися фітину зовсім не складно, досить гарненько помити продукт під проточною водою.
Зрештою вживати немиту гречку може бути не тільки корисно, а й відверто небезпечно для здоров'я. Потім промити під проточною водою. |Фото: vmolo.by. Крім того, погано помита або зовсім не мита гречана крупа досить сильно відрізняється за своїми смаковими якостями, причому не на краще.
Для очищення гречки є кілька способів. Найпоширеніший вид пропарювання крупи при 80 ° С поки ядро крупи збільшується і відокремлюється від лушпиння. Після цього гречку сушать і за допомогою провітрювання відокремлюють лушпиння. При такій обробці крупа стає коричневого кольору.