З погляду дієтичного харчування, корисний фарш з нежирної яловичини, нежирної свинини та м'яса птиці. У яловичому фарші дещо більше заліза. Свинина чудово засвоюється нашим організмом, а її жир за жирнокислотним складом набагато краще, ніж яловичий.
Курячий або яловичий фарш можна зробити соковитішим, якщо додати невелику кількість вершків. Рибний фарш стане соковитіше, якщо до нього додати трохи лимонного соку, розведеного водою. У котлетний фарш зазвичай додається вимочений у воді чи молоці хліб.
яловичина Для фаршу краще доросла яловичина, а не телятина, тому що смак буде більш насиченим. Найвдаліші висівки на фарш для котлет це лопатка, багаття, пашина, кромка. М'ясо з нещільною структурою, яскравими смаковими якостями.