При правильному способі приготування солоних томатів у продукті зберігаються всі вітаміни, якими так обдарований томат. C, A, К, В1, В2, бета-каротин, нікотинова кислота. Особливо це цінно взимку та напровесні, коли в основній частині овочів вітаміни вже зруйнувалися. Томат багатий на калій, магній, кальцій, фосфор.
Мариновані помідори відносяться до низькокалорійних продуктів. Їх можна використовувати при схудненні. У консервації зберігається вітамін В та аскорбінова кислота, які корисні для судин. Приготовані таким способом овочі позитивно впливають на абсорбцію заліза та здоров'я очей.
Термічно оброблені зелені томати насичують організм харчовими волокнами, вітамінами, кислотами, мінералами. Помірне вживання зелених томатів знижує ризик інфаркту та тромбозів, покращує настрій, підвищує стресостійкість та нормалізує травлення.
Важливо пам'ятати, що навіть свіжі помідори можуть провокувати набряки, особливо якщо є до них схильність. Також слід пам'ятати, що всі солоні та мариновані продукти шкодять людям із серцево-судинними захворюваннями: вони затримують рідину в організмі, тим самим провокуючи підвищення артеріального тиску.