Одну столову ложку бальзамічного оцту можна замінити 1 столовою ложкою яблучного оцту, змішаною з 1/2 столової ложки цукру.Dec 3, 2021
Замінити бальзамічний оцет можна настояним на травах винним оцтом. В італійській кухні бальзамічний оцет використовується у складі соусів до овочів, м'яса, риби.
Відмінність бальзамічного оцту від винного полягає в наступному: перший одержують із виноградного сусла (пресованого соку, настояного на шкірці), увареного до 30% початкового об'єму, а винний оцет – Це продукт подальшого зброджування вина.
На відміну від спрощеного способу виготовлення бальзамічного оцту з винного оцту, одержуваного зброджуванням тиску винограду з цукром і водою протягом 3 місяців, справжній бальзамік виготовляється з виноградного сусла.