Через високий вміст солей калію курага вважається продуктом для «сердечників», оскільки сприяє покращенню роботи серця, регуляції кров'яного тиску та підвищенню рівня гемоглобіну.. У куразі міститься більше 4 г харчових волокон, а це 20% від денної норми, необхідної дорослій людині.
Рекомендована порція має бути не більше 30 г кураги. Враховуйте, що курага важить від 3 до 7 г, залежно від розміру та процесу сушіння. Найкраще, якщо в день ви з'їдатимете не більше 4-7 штук цих корисних сухофруктів.
Курага частково розріджує кров та профілактує тромбоутворення.
Курага поживна. Через велику концентрацію харчових волокон цукру, що містяться в ній, не всмоктуються в кров. Вона – справжня знахідка для хворих на діабет, гіпертоніків, тих, хто худне та осіб з набряками та хворобами нирок. Їжа курагу, можна стабілізувати тиск та перешкоджати розвитку інфаркту чи інсульту.