Найкращі сорти спаржевої квасолі
- Серенгеті (Syngenta)
- Крокет (Clause)
- Ягуар (Hazera)
- Палома (Nunhems)
- Пайк (Clause)
- Бергольд (Hortus)
- Фруїдор (Clause)
- Скуба (Hortus)
Рекомендуємо звернути увагу на ранньостиглі (можна збирати врожай через 4-50 днів після появи сіянців) та середньостиглі (дозрівають на 70-80 днів) сорти, які використовуються не тільки для готування у свіжому вигляді, але й підходять для заморозки на зиму.
Спаржева квасоля м'якша, а звичайна стручкова відчувається грубіше. При розламуванні стручка можна побачити круглий переріз у спаржевої квасолі і овальне у стручкової. Усередині стручкової квасолі знаходяться сформовані боби, а спаржева квасоля збирається молодий і плоди не встигають сформуватися.