Яка шкода від устриць?

Відкривати мушлю потрібно акуратно, нерівні частинки, що потрапили в м’якоть морепродукту, можуть завдати шкоди шлунку і стравоходу. Використання необроблених термальних устриць у їжу протипоказано під час вагітності та годування груддю.

Унікальний хімічний склад молюсків чинить тонізуючу дію на нервову систему. Не рекомендується вживати устриць у разі захворювань селезінки, шлунка і кишечника. Від вживання сирих устриць варто також утриматися під час вагітності та в період лактації.

Крім білкового отруєння устриці можуть бути небезпечні бактеріями, інфекціями. Найчастіше їх їдять сирими, а це може загрожувати зараженням дуже небезпечними бактеріями, наприклад сальмонелою.

Устриці протипоказані при індивідуальній непереносимості, алергії на морепродукти, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, вагітності та годуванні груддю. Крім цього, при вживанні устриць дуже великий ризик отримати харчове отруєння.

Related Post

Чим корисні ягоди брусниці?Чим корисні ягоди брусниці?

Свіжі ягоди брусниці та її сік корисні за авітамінозів, гастритів зі зниженою кислотністю шлункового соку, за підвищеного артеріального тиску. Напій із брусничним соком застосовують у разі застуди, загальної слабкості, грипу,