Відкривати мушлю потрібно акуратно, нерівні частинки, що потрапили в м’якоть морепродукту, можуть завдати шкоди шлунку і стравоходу. Використання необроблених термальних устриць у їжу протипоказано під час вагітності та годування груддю.
Унікальний хімічний склад молюсків чинить тонізуючу дію на нервову систему. Не рекомендується вживати устриць у разі захворювань селезінки, шлунка і кишечника. Від вживання сирих устриць варто також утриматися під час вагітності та в період лактації.
Крім білкового отруєння устриці можуть бути небезпечні бактеріями, інфекціями. Найчастіше їх їдять сирими, а це може загрожувати зараженням дуже небезпечними бактеріями, наприклад сальмонелою.
Устриці протипоказані при індивідуальній непереносимості, алергії на морепродукти, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, вагітності та годуванні груддю. Крім цього, при вживанні устриць дуже великий ризик отримати харчове отруєння.