Відповідно, чим жирніше риба, тим вище її калорійність. Такі сорти рибиЯк вугор, скумбрія, палтус, оселедець, осетр і сайра, краще не вживати при схудненні. Відсоток жиру у яких перевищує 8%. Калорійність цих сортів може досягати 300 ккал на 100 г, що дуже багато.
Яку рибу можна на правильному харчуванні?
- жирна риба (Від 8% жирів): оселедець, осетр, дорадо, вугор;
- риба середньої жирності (4-8% жиру): тунець, форель, горбуша, ставрида;
- нежирна риба (менше 4% жирів): мінтай, тріска, камбала, пікша, щука.
Найкорисніша риба | ||
---|---|---|
№ | Найменування | ПНЖК ** |
1 | Нерка | 4,4 г |
2 | Скумбрія | 4,3 г |
3 | Сьомга | 3,9 г |
•23 Mar 2020