Як швидко приготувати смачний лаваш: найкращі рецепти та поради

Лаваш – це традиційна вірменська страва, яка набула популярності й за межами своєї батьківщини. Це тонке та еластичне тісто, яке обсмажується на гарячій сковороді без олії. Лаваш можна використовувати для приготування різних закусок, ролів, піци і навіть десертів. Якщо у вас є кілька хвилин і бажання спробувати щось нове, то ви можете легко приготувати лаваш самостійно.

Для приготування лаваша вам знадобляться лише чотири інгредієнти: борошно, вода, сіль і рослинна олія. Усі вони зазвичай є в будь-якому господарстві. Змішайте борошно з сіллю, додайте воду й олію, і замісіть гладке та еластичне тісто. Залиште його на деякий час для відпочинку, а потім розділіть на кілька рівних частин. Кожну частину розкачайте в тонкий корж і обсмажте на сковороді.

Готовий лаваш можна використовувати відразу або зберегти на майбутнє. Він чудово підійде для приготування страв нашвидкуруч, а також стане чудовою альтернативою звичайному хлібу. Спробуйте приготувати лаваш самостійно і насолодіться багатим і ароматним смаком цієї традиційної вірменської страви.

Як смачно приготувати лаваш швидко
КрокОпис
1Підготуйте всі необхідні інгредієнти: борошно, воду, сіль, рослинну олію.
2Змішайте борошно, сіль і воду у великій мисці. Замішуйте тісто до отримання пружної консистенції.
3Розділіть тісто на кілька рівних частин і розкачайте кожну частину в тонкий лаваш.
4Розігрійте пательню на середньому вогні та покладіть лаваш на пательню. Готуйте кожен бік лаваша до золотистого кольору.
5Повторіть процес для решти частин тіста.
6Готовий лаваш можна використовувати для приготування різних страв, наприклад, для закусок або як обгортку для шаурми.

Як зробити щоб лаваш був м’яким?

Збризніть кілька разів засохлий лаваш водою і відправте його на кілька хвилин у духовку. Так лаваш знову стане ароматним, м’яким і пластичним. А отже, його потрібно з’їсти, поки він гарячий. Для цього є безліч варіантів начинок.

Скільки хвилин смажити лаваш на сковороді?

Розгортаємо кожну заготовку за допомогою качалки в тонкий пласт завтовшки 2-4 мм. Обсмажуємо лаваш на розігрітій сковороді без олії з обох боків до повної готовності. Приблизно по 30-40 секунд з кожного боку.

Який лаваш найкорисніший?

Білий хліб → Лаваш Вівсяний і полб’яної хліб, а також вироби з пророщеного цільного або житнього зерна є найкориснішими. Річ у тім, що вони піддаються мінімальній обробці та зберігають найбільшу кількість вітамінів і поживних речовин.

Related Post

Скільки коштує сироп Хофітол?Скільки коштує сироп Хофітол?

Ціна 475 руб. Препарат має жовчогінну дію і збільшує діурез. Дані про фармакокінетику відсутні. Традиційно застосовується для полегшення функціональних порушень травлення та покращення видільної функції нирок. Препарат застосовується в комплексній

Яке світло потрібне для томатів?Яке світло потрібне для томатів?

Томат чутливий до низької освітленості, оскільки для цвітіння цій культурі потрібне пряме сонячне світло протягом мінімум 6 годин на день. Інтенсивність освітлення На рослини томата впливали потоком фотонів від 100