Оптимальною для зберігання меду в домашніх умовах вважається температура від 0 до +20 °С . Мед ризиковано нагрівати, але безпечно охолоджувати до температури не нижче нуля градусів: тоді якість меду не змінюється, він стає густішим.2 Dec 2016
Якщо мед буде довгий час зберігатися при температурі вище +20, він втратить багато корисних вітамінів. Низькі температури (нижче 0) не погіршують якість меду – він лише твердне і стає замороженим.
Температурний режим Оптимальна температура зберігання – це звичайна кімнатна температура. Мед зберігає свої властивості за таких температурних значень: мінус п’ять градусів і плюс двадцять градусів тепла. Абсолютно немає необхідності зберігати мед у холодильнику.
Під час зберігання натурального меду в житловому приміщенні, необхідно підтримувати кімнатну температуру в межах +25 градусів і ставити тару в темне місце. У низці винятків продукт можна залишати в холодильнику за температури не нижч е-5 градусів.