У духовці: Викладіть гриби на деко і помістіть у розігріту до 70-80 ° С духовку на три-п'ять годин. Необхідно увімкнути режим конвекції або відкрити дверцята. Мабуть, це найпростіший спосіб сушіння. Потрібно лише викласти підготовлені гриби на піддони, виставити температуру ~40–50°C.Aug 3, 2020
Наріжте на однакові скибочки або, якщо гриби маленькі, просто викладіть один шар у лоток дегідратора. Запустіть прилад та періодично перевіряйте готовність грибів. Сушіння грибів займає приблизно від 6 до 10 годин залежно від виду грибів, нарізки та налаштувань дегідратора.
Мити гриби перед сушінням не рекомендується, щоб вони не вбирали зайву вологу. Достатньо зняти з них сміття щіточкою або вологою ганчіркою і очистити ніжки ножем. Якщо ви хочете залишити гриби цілими, вибирайте екземпляри приблизно одного розміру, щоб вони рівномірно просушувалися.
Деко застелите пергаментом і розкладіть на ньому грибні пластини в один шар так, щоб вони не стикалися. Помістіть лист у розігріту до 45 градусів духовку. Після того як гриби перестануть прилипати до паперу і підсохнуть підніміть температуру до 75 градусів.