Цукор, спресований у кубики, називають рафінадом, цукор сипучий кристалічний – піском.Oct 20, 2005
Випускаються такі види цукру :
- цукор білий;
- кусковий цукор (пресований або відлитий у формі);
- цукрова пудра;
- цуко р-кандис;
- сироп – водний розчин цукру;
- У минулому випускався у формі цукрової голови.
Цукор – побутова назва сахарози; цей вуглевод складається з глюкози та фруктози і має солодкий смак. Енергетична цінність цукру становить 409 ккал/100 г, при цьому жодних вітамінів і мінеральних речовин у ньому не міститься, тобто цукор не має біологічної та поживної цінності.
Білий цукор – це хімічний елемент, який отримують із цукрових буряків або цукрової тростини шляхом очищення та переробки.