У 100 г продукту міститься лише 48 ккал. Основну частину складають вуглеводи – майже 12 г на вказану порцію фруктів.
Нектарини – зміст вуглеводів Кількість вуглеводів в 100 г нектаринів – 10,55 г (клітковина + крохмаль + цукру) *. За змістом вуглеводів серед усіх продуктів нектарин посідають 462 місце.
У них більше вітаміну С, калію, фосфору та вітаміну А, ніж у персиках. Цей фрукт корисний для нервової системи та судин. Речовини у складі нектарину покращують роботу суглобів, зміцнюють пам'ять, підвищують імунітет, корисні для перистальтики.
Який із цих плодів корисніше? Персики трохи солодше, у них вищий вміст цукрів. У нектаринах більше клітковини, калію, фосфору, бета-каротину. Американські екологи нещодавно склали список продуктів, де особливо часто знаходять пестициди.