складові
- на 1 кг м'яса – 1 л води
- 2 кг свинячих ніжок та 2 кг 300 г яловичини на кісточці
- 2 ст. л. солі
- 3 лаврові листи
- 20-25 шт. перцю горошком
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
Dec 14, 2017
Скільки солі потрібно покласти в суп Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто вважати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по половинці-одній цілій чайній ложці солоної спеції.
Все залежить від кількості бульйону та якості м'яса. 7. Солити холодець потрібно тільки в кінці варіння, якщо посолити на початку варіння чи навіть у середині, то сіль припинить желювання бульйону. Солити холодець потрібно трохи міцніше, ніж звичайний бульйон, інакше після застигання він буде несмачним.