Увімкніть міксер на максимальну швидкість і збивайте білки 1-2 хвилини, більше двох хвилин на це не піде (за умови збивання двох білків). Маса має стати білою, щільною, коли виймаєте насадки – залишаються чіткі сліди. Якщо дати їй постояти, вона трохи осяде, але робити цього не треба (хоча завжди можна знову збити).Sep 21, 2009
Починаємо збивати білки на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи її. Як з’являться перші бульбашки, додаємо невелику щіпку солі. Збиваємо білки на середній швидкості до отримання потрібної консистенції. Якщо дотримуватися простих рекомендацій, то білки зіб’ються до потрібних піків.
Час збивання яєць ручним міксером, найімовірніше, буде не менше 15-30 хвилин, часом і більше, якщо міксер дуже слабкий. А планетарним міксером можна збити яйця за 10-15 хвилин.
Як збити білки вручну
- якщо у вас немає вінчика, візьміть дві виделки, складіть їх зубцями одна до одної – ось і вийшов вінчик;
- збивати яйця вінчиком доведеться довше, ніж міксером – на це може піти до півгодини;
- збивати білки потрібно в одному напрямку, щоб вони не опали;