Під час повторного заморожування плоди втрачають практично всі корисні поживні речовини, а також приємний зовнішній вигляд, смак та якість. РОЗПИТНАГЛЯД попереджає: при вживанні повторно заморожених ягід у людей може статися розлад шлунка та харчові отруєння.Dec 10, 2021
Почнемо з ягід. Можна, можливо вживати їх у їжу безпосередньо, без додаткової обробки, а можна, можливо використовувати їх як сировина для виготовлення десертів – желе, мусів, випічки з начинкою. Від обраного варіанта вживання залежать правила їхнього розморожування.
Категорично заборонено заморожувати немите ягоди. У погано промитих плодах можуть бути личинки комах та пліснява, грибок, інша шкідлива мікрофлора. Цвіль може поширитися по всій ягоди у контейнері й у результаті призвести до отруєння.
Наприклад, при швидкої заморожуванні ягід, втрачається лише 15-20% вітаміну С, тоді як при консервації цей показник сягає 50%; а при сушінні – більше 70%. Плоди, як правило, заморожують не більше ніж через 3-6 годин після збирання, що також позитивно позначається на їх якості. Запам'ятайте!