Консерви, термін придатності яких минув, підлягають знищенню. Якщо ви купили у магазині консерви із минулим терміном зберігання, можна, можливо вимагати повернення грошей чи заміни банки. Не ризикуйте вживати в їжу прострочені консерви: не така велика втрата банки, що залежалася, як страшні можливі наслідки.
В основному виробники вказують наступні терміни для нестерилізованих овочевих консервів: у скляній тарі – не більше року, в алюмінієвих банках – 6 місяців. Термін зберігання протертих ягід, повидла, джемів.
То є продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності. Але при цьому температура зберігання повинна бути від 0 до 20 градусів Цельсія. З початку 2012 року запроваджено новий ГОСТ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлено 5 років.