Скільки можна їсти консерви після закінчення терміну придатності?

Консерви, термін придатності яких минув, підлягають знищенню. Якщо ви купили у магазині консерви із минулим терміном зберігання, можна, можливо вимагати повернення грошей чи заміни банки. Не ризикуйте вживати в їжу прострочені консерви: не така велика втрата банки, що залежалася, як страшні можливі наслідки.

В основному виробники вказують наступні терміни для нестерилізованих овочевих консервів: у скляній тарі – не більше року, в алюмінієвих банках – 6 місяців. Термін зберігання протертих ягід, повидла, джемів.

То є продукт залишається безпечним для вживання навіть згодом після закінчення терміну придатності. Але при цьому температура зберігання повинна бути від 0 до 20 градусів Цельсія. З початку 2012 року запроваджено новий ГОСТ на консерви вищого ґатунку, де термін зберігання встановлено 5 років.

Related Post

Чи потрібно мити фініки перед їжею?Чи потрібно мити фініки перед їжею?

Перед вживанням у їжу, сухофрукти потрібно ретельно перебрати. Пересушені та пошкоджені плоди сміливо викидайте. Стиглі фініки промийте тричі під холодною проточною водою. Особливо ретельно мийте блискучі плоди, тому що на