Згідно з ГОСТ Р 50762-95 на одного гостя має припадати 1,8-2 квадратні метри. Надати площу більше можна, а менше – не можна.
Зазвичай оптимальне кількість посадочних місць для кафе середнього сегмента – це 80% від загальної кількості місць у закладі. Наприклад: Кількість місць: 40. Оптимальне кількість місць: 40 × 0,8 = 32.
У законі немає жодних обмежень щодо часу відвідування кафе або суми замовлення. Тому до відвідувачів кафе таких вимог за замовчуванням також немає. Можна, можливо замовити і чашку кави – і далі сидіти за столом, розмовляючи, читаючи книгу. Адміністрація кафе може прописати обмеження як за часом, так і за сумою замовлення.
На її думку, ідеальний розмір кав'ярні – Від 30 до 100 кв. метрів, оптимальний – 50-70.