Так, для 200-300мл кухля знадобиться близько 1-2 грамів (7-10 чайних горошин).26 Aug 2019
Що стосується заварки, її кількість безпосередньо залежить від сорту, що заварюється. чаю. Втім, є оптимальне правило: на чашку чаю обсягом 200-250 мл прийнято брати 2-3 грама заварювання. А на заварювальну ємність об'ємом 600-800 мл беруть 6 г сировини.
4 г На 100 мл води зазвичай беруть 4 г чаю. Смак багато в чому залежить від часу заварювання – жовтий чай зазвичай заварюють 15-20 секунд. Чим довше заварювати чай, тим більше насичений та терпкий смак можна отримати.
Скільки брати заварки? Це залежить від того, який ви любите чай – міцний чи не дуже. Класичний рецепт такий: один грам на 100 мілілітрів. А якщо простіше – чайна ложка на чашку.