У середньому на сушіння малини в електроприладі піде 3-4 години, в той час час як у духовці цей процес триватиме майже 6 годин. По завершенню сушіння малину потрібно остудити, після чого можна пересипати ягоди у підготовлені герметичні ємності для зберігання.
Сушіння ягід відбувається по одній системі: на 2-3 години 40°С, а на встановлене 60°С. Для сушіння потрібно ретельно вибирати плоди, які вже дозріли, але не перейшли в етап перезрілих. Обов'язково укладаються в один шар без створення гірок.
Час сушіння малини залежить від ягід, їх розміру, ступеня зрілості та соковитості, особливостей сушарки, тому в рецепті воно зазначено приблизно. Але вже за кілька годин ви помітите, як змінюються ягоди. Простору між ними стає більше, ягоди ніжніше. Торкати ягідки на цьому етапі не бажано.