Сьогодні традиційний японський десерт моти є щось середнє між морозивом і тістечком: в'язке і щільне рисове тісто, всередині якого ніжний крем збитий з різними наповнювачами. Цей десерт прийнято зберігати замороженим, але перед подачею необхідно дати нагрітися до кімнатної температури.
Ніжний китайський рисовий десерт із соком ананаса та со смаком ароматного ананасу. Без доданого цукру. Моті (mochi, сечі) тістечко – традиційні китайські солодощі на основі рису.
Їсти цей десерт можна як двома паличками, так і руками. Дуже добре він поєднується із чаєм матчу, зеленим чаєм, напоями без цукру, лимонадами. Моті нагадує несолодкий, дуже ніжний зефір маршмеллоу, смак його ніжний, не нудотний, без цукристої ноти завжди залежить від доданої начинки.