Білий цукор (категорії ТС1, ТС2) – з масовою часткою сахарози не менше 99,7%. Категорії ТС1 та ТС2 відрізняються лише за кольоровістю. Фабричний білий цукор (категорія ТС3) – з масовою часткою сахарози не менше 99,7%. Для ТС3 допускається жовтуватий відтінок та слабкий запах меляси.Mar 27, 2017
До речі, ТС розшифровується як "товарний сорт". Отже, категорія «Екстра» вимагає, щоб білий цукор містив не менше 99,80% очищеної кристалізованої сахарози – того самого, що залишається від цукрових буряків після його багатоступеневої обробки.
Залежно від показників якості продукт ділять на чотири категорії: екстра, ТС1, ТС2, ТС3. При цьому самий солодкий – цукор категорії екстра (масова частка кристалізованої сахарози – не менше 99, 80 відсотка, а найбільш вологостійким – кусковий цукор.
Доброякісний цукор повинен розчинитися за кілька хвилин, поступово карамелізуючись, чого не скажеш про цукор із домішками. Переконатися як очеретяний цукру коричневого кольору можна, використовуючи краплю йоду та воду. відповідного якості цукор, Розчинившись у воді, повинен надати їй синій забарвлення.