Кулеб'яки та розстібки – споконвіку національні російські пироги, якими стали кулінарними символами нашої країни, як щі та каші. Ароматні, ситні, із соковитою м'ясною, рибною чи грибною начинкою, вони здатні стати повноцінним обідом чи вечерею.
Основне відмінність кулеб'яки від традиційних пирогів – складна начинка. Вона складається з декількох видів фаршу, покладених послідовно і розділених між собою тонкими, як правило, прісними млинцями для запобігання змішуванню.
Каншина, назва розстібати походить від слова «розтягувати»: знавці для соковитості заливали бульйон безпосередньо в розстібай, навіщо доводилося дещо розтягувати його отвір. Тому Каншин навіть вважав за правильне писати «розтегай» замість «розстібай».