Недостатня свіжість яєць Якщо яйця давні, підсохлі, якісно збити білки не вийде. Щоб завжди отримувати стійку білкову піну, перевіряйте яйця перед використанням на свіжість. Для цього покладіть їх у миску із холодною водою. Якщо яйця відразу ляжуть на дно, вони свіжі, а коли спливуть – свіжість сумнівна.
Щоб білки добре збилися, важливо дотриматися кількох простих правил:
- Збивати білки потрібно в чистому посуді, чистими насадками міксера. …
- Для збивання білків блендер не підійде! …
- Тривалість збивання залежить і від кількості білківі від глибини посуду. …
- Відокремлюйте білки від жовтків дуже акуратно – в окрему філіжанку.
Починаємо збивати білки на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи її. Як з'являться перші бульбашки, додаємо невелику щіпку солі. Збиваємо білки на середній швидкості до одержання потрібної консистенції. Якщо слідувати простим рекомендаціям, то білки зіб'ються до потрібних піків.