Незважаючи на свій розмір, хамса є багатим джерелом живильних елементів. Хамса солона містить у своєму складі вітаміни: рибофлавін, бета-каротин, тіамін, PP та хімічні елементи: нікель, кальцій, кобальт, натрій, молібден, фосфор, фтор, калій, хром, хлор, марганець, залізо, йод, сірка, мідь, цинк .
Хамсу солону прийнято подавати в охолодженому вигляді разом з овочевим гарніром, наприклад, запеченою або відвареною картоплею. Хамсу солону можна, можливо є разом із кісточками, які є головними джерелами фосфору та кальцію в продукті.
Харчова цінність та хімічний склад "хамса".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вода | 70 г | 3.1% |
Вітаміни | ||
Вітамін РР, НЕ | 2.905 мг | 14.5% |
Макроелементи |