У результаті тиск усередині пристрою зростає, і вода нагрівається до 120 °C і навіть вище. Щоб тиск не перевищив допустиме значення, у кришці передбачено клапан: він періодично випускає пару. Що вищий тиск, то вища температура води. Що вища температура, то швидше готується їжа.
Плюси приготування їжі під тиском Пар нагрівається до температури вище 100°C і швидко прогріває кожен інгредієнт. Подібна теплова обробка не змінює структуру і колір продуктів, а також зберігає в них усі корисні властивості. При цьому до готовності страва доводиться набагато швидше, ніж у звичайних умовах.
Приготування під тиском – це процес приготування їжі під високим тиском пари з використанням води або рідини для приготування їжі на водній основі в герметичній посудині, відомій як скороварка.
Мультиварка-скороварка, як і попередня модель, готує їжу під тиском – швидше, ніж звичайні моделі з ТЕНом.