М'ясо м'ясо скумбрії насичено вітамінами (особливо В12 та РР), мінералами (натрій, фосфор, хром, йод) та мікроелементами. Скумбрія – джерело кислоти омега-3, яка підвищує захисні функції організму, оптимізує обмін речовин та рівень гормонів.
Відварена. Можливо, для когось видасться дивним, але це самий корисний спосіб приготування риби. Таким чином, зберігається найбільша кількість цінних речовин і ще легше засвоюється організмом.
Джерело вітамінів Омега-3, інші поліненасичені жирні кислоти, цинк, мідь, вітамін А – по суті, якщо ви кожен день з'їдатимете невеликий шматочок скумбрії, Потреба в полівітамінах може і відпасти.
Солону та копчену рибу не рекомендують вживати людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок. Також логічно утриматися від вживання скумбрії тим, хто має алергію на рибу. Решта ж цілком можна їсти по 150-200 г скумбрії 2-3 рази на тиждень.