При варінні яєць додайте в воду ложку солі та оцту, тоді шкаралупа сама відлітатиме від яйця при чищенні. При цьому під час варіння яйця не тріснуть і не витікає білок. Важливо не переварити яйця. круто яйця зваряться за 10 хвилин, а в мішечок – за 5.
Беремо курячі яйця, Миємо, кладемо в сотейник і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь, даємо воді добре закипіти. Вимикаємо вогонь та накриваємо кришкою! Через 10 хвилин у вас готові чудово зварені круто яйця.
Свіжі яйця варіть на 2 хвилини довше, ніж 5-7 днів, що полежали. Навіть свіжі яйця добре очистяться, якщо під час варіння додати у воду 0,5 ч. л. харчової соди.