Також вчені з'ясували, що журавлина зменшує концентрацію «поганого» холестерину в крові. Це запобігає атеросклеротичнім відкладенням на стінках артерій і знижує ризик серцево-судинних захворювань, таких як ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда, хронічна ішемія мозку.Oct 20, 2021
У ній багато вітамінів У 100 г свіжої журавлини міститься 24% вітаміну С від денної норми, що рекомендується. Це корисно: аскорбінка знижує ризик виникнення хронічних запальних процесів, допомагає нормалізувати тиск, зміцнює імунітет, сприяє засвоєнню заліза, а отже, захищає від анемії.
Журавлинний морс з давніх-давен вважався обов'язковим при лікуванні лихоманки. Його використовували як жарознижуючий, потогінний та сечогінний засіб. Журавлинний сік дозволяє вивести із організму токсини. Вживання ягід журавлини та напої з ягід лікує запалення ясен та інші захворювання ротової порожнини.
Цей елемент необхідний роботи серця. А ось роботу кишечника та шлунка, якщо є гастрит або виразка, болотяна ягода може порушити, оскільки вона досить кисла. Ну і журавлину не можна їсти тим, у кого на неї алергія чи індивідуальна непереносимість.