Вітамін А є одним із найважливіших вітамінів для підтримки здоров'я очей і шкіри, а також нормального функціонування імунної системи. Він необхідний оптимального зростання і розвитку, і навіть підтримки нормального зору.
Одним із способів одержання вітаміну А є його споживання в їжу. Однак не всі продукти містять достатню кількість вітаміну. Деякі рослинні олії, такі як олія риб'ячого жиру, олія печінки тріски та олія пальмового ядра, є багатими джерелами вітаміну А. Вони містять природний ретинол, який є активною формою вітаміну А.
Згідно з дослідженнями, олія риб'ячого жиру є одним із найкращих джерел вітаміну А. Воно містить велику кількість незамінних жирних кислот, включаючи ДГК та ЕПК, які допомагають покращити засвоєння вітаміну А організмом. Крім того, олія риб'ячого жиру також багата на омега-3 жирні кислоти, які мають безліч інших корисних властивостей для здоров'я.
Масло | Вітамін А (мг) |
---|---|
Риб'ячий жир | 3275 |
Олія печінки тріски | 3000 |
Олія акації | 695 |
Олія пальмова червона | 700 |
Олія персикова | 270 |
Олія кукурудзяна | 255 |
Олія соєва | 138 |
Олія лляна | 9.5 |
Яка олія багата на вітамін А?
Гарбузове масло — незамінний продукт для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та жовчовивідної системи, воно багате на вітаміни А, Е, F, С, Р і вітаміни групи В.
Де дуже багато вітамін А?
Вітамін А у продуктах, де найбільше міститься
- Печінка яловича – 8367 мкг, 930%, 1195%.
- Печінка тріски (конс.).
- Морква сира – 2000 мкг, 222%, 285%.
- Курага – 583 мкг, 64%, 83%.
- Олія вершкове – 450 мкг, 50%, 64%.
- Салати листові, пряна зелень – 292 мкг, 32%, 42%.
- Вершки 35% – 270 мкг, 39%, 38%.
Що містить багато вітамін А?
Вітамін А міститься у багатьох продуктах, таких як шпинат, молочні продукти та печінка. А ще багато овочів та фруктів містять попередник ретинолу — бета-каротин. Це зелені листові овочі, морква та диня.