Коли сушити квасолю?

Як сушити зерна квасолі Збір бобів, призначених для сушіння, здійснюють у серпні – вересні. Наприкінці сезону вегетації, коли бадилля вже повністю пожухло, її видирають разом із корінням. Кущі зі стручками вивішують на деякій відстані про землю.

Ознаки дозрівання зерновий квасолі. До основних ознак належить таке: – перед дозріванням стручків квасолі листя на кущах починає жовтіти і окремі стручки стають твердими і жовтими; – на більшості кущів стручки на нижній частині дозрівають раніше і починають сохнути.

Зберігати лопатки квасолі можна і нарізаними. Відрізки приблизно по 3 см бланшують, опустивши в окріп на кілька секунд на решітці або друшляку. Дають стекти воді, розкладають на чистому рушнику для охолодження. Додатково остудити на підносі в холодильнику, за тією ж, що і цілі боби, причини, теж не завадить.

Ще одним способом зберігання є прогрівання зерна. Необхідно нагріти духовку до 90 градусів і пропарити протягом декількох хвилин. Корисні властивості при короткій тепловій обробці не зникнуть. Далі помістіть боби в суху банку з герметичною кришкою та залиште на зберігання.

Related Post

Чим відрізняються піми від унтів?Чим відрізняються піми від унтів?

Від унт піми також відрізняються матеріалом. Піми мають бути виготовлені тільки з оленячого хутра ворсом назовні, унти ж можуть бути зроблені з будь-якого хутра. У Росії Слово “унта” мовою евенків