Ознаки дозрівання зерновий квасолі. До основних ознак належить таке: – перед дозріванням стручків квасолі листя на кущах починає жовтіти і окремі стручки стають твердими і жовтими; – на більшості кущів стручки на нижній частині дозрівають раніше і починають сохнути.
Зберігати лопатки квасолі можна і нарізаними. Відрізки приблизно по 3 см бланшують, опустивши в окріп на кілька секунд на решітці або друшляку. Дають стекти воді, розкладають на чистому рушнику для охолодження. Додатково остудити на підносі в холодильнику, за тією ж, що і цілі боби, причини, теж не завадить.
Ще одним способом зберігання є прогрівання зерна. Необхідно нагріти духовку до 90 градусів і пропарити протягом декількох хвилин. Корисні властивості при короткій тепловій обробці не зникнуть. Далі помістіть боби в суху банку з герметичною кришкою та залиште на зберігання.