Горіхова нуга, шоколад, какаовмісні порошки для приготування напоїв або мюслі часто містять нерафінований тростинний цукор. Усі ці сорти цукру можна використовувати для підсолодження напоїв (часто коктейлів), випічки, десертів, а також пікантних соусів, сироїдних і будь-яких інших страв.
Тростинний цукор широко використовується в кулінарії, оскільки він дає більш насичений смак і аромат. Його додають у випічку, десерти, напої, каші, салати, супи. Цукор цього виду – натуральний консервант, тому його застосовують при варінні варення, джемів, компотів, при консервуванні.
Коричневий цукор додає теплого, карамельного кольору й аромату за рахунок патоки, але послаблює структуру коржа. Випічка на ньому ніжна, волога, але менш повітряна, ніж зі звичайним цукром. Фруктоза солодша за цукор, вона дає особливий аромат випічці та золотисту скоринку з “підсмаженим” смаком.
Коричневий цукор – тростинний нерафінований цукор. Коричневий цукор складається з кристалів сахарози, вкритих тростинною мелясою з природним ароматом і кольором. Виробляється уварюванням цукрового сиропу за спеціальною технологією.