Чим вище температура (170 С) – тим більше заповненими будуть кришечки. Потрібно пам'ятати, що низькі температури дають порожнечі, але гарні спіднички; високі температури – дають швидкий підйом, не таку акуратну спідничку, але заповнену серединку. Вибирати Вам.Mar 23, 2020
Маленька спідничка – Це характерна риса для макарон зі зниженим вмістом цукру. Якщо спіднички зовсім ні, то можливі дві причини: або макарон недосушені, або меренг збитий занадто щільно. Щоб спідничка була вищою, збивайте меренгу так, щоб дзьоб у неї був більш пластичний.
Справжній макарун м'який всередині і лише його поверхня може бути трохи твердішою. Злегка тверда та тендітна скоринка макаруна має бути товщиною не більше 2-3 мм, а вся серцевина повинна бути м'які і буквально танути в роті.
Якщо тісто для макарон вимішувати занадто довго, то воно стане рідким і макаронс у вас не вийдуть. Тому при вимішуванні макаронажу слід орієнтуватися не на час, а на консистенцію: тісто має повільно стікати з лопатки товстою, безперервною стрічкою.