Чому тростинний цукор в Росії дорожчий за рафінад з буряка і чим він корисніший У наших широтах цукрова тростина не росте, їй потрібні тепліші та вологіші умови.. Саме тому ціна на тростинний цукор у Росії значно вища, ніж на звичайний, добре відомий нам з дитинства буряковий рафінад.
Порівнюючи ці два продукти, у багатьох споживачів виникає питання: «Який цукор дорожчий, очеретяний чи буряковий?» Відповідь досить проста. Солодкі ласощі з очерету варто дорожче, Чим бурякове, що обумовлено вищеописаними перевагами.
Головна перевага коричневого тростинного цукру – вміст корисних мінеральних речовин, яких немає у буряковому. Так, наприклад, калію в 100 г останнього міститься всього 4,6 мг, тоді як тростиновому – 40-100 мг. Магнію у буряковому немає взагалі, а в тростиновому – Від 12 до 25 мг на 100 г.
"Багато людей вважають, що коричневий або тростинний цукор краще і корисніше за білого, оскільки коштує дорожче. Однак у будь-кого цукру одна біохімічна формула. За дією на організм немає різниці, звідки він видобуто – з тростини чи цукрових буряків”, – уточнила експерт.